Antivirus
Oplossingen - Antivirus

Antivirusoplossingen

Virussen zitten steeds geraffineerder in elkaar. Dat heeft als logisch gevolg dat ook de antivirusoplossingen hierin meegaan. Sterker nog, iedere antivirus leverancier tracht een product te bieden dat niet reactief maar preventief acteert. Ten aanzien van antivirus oplossingen is GroupSecure partner van Sophos, Palo Alto Networks en Webroot.

 

Antimalware oplossing

Waar jaren geleden de term ‘’antivirus’’ ook daadwerkelijk inhoudelijke dekking had, is dat tegenwoordig wel anders. Antivirussoftware is in wezen anti malware software. Het landschap aan digitale bedreigingen is sterk gediversifieerd waar bekende bedreigingsvormen zoals adware, trojans (trojaans paard), spyware, ransomware en worms bij zijn gekomen. Het gemeenschappelijke element van malware ligt in het doel tot het willen infecteren en het aanrichten van schade binnen gehoste systemen. Naast de bescherming tegen malware dient de gebruiker ook beveiligd te worden tegen verschillende vormen van exploits. In het kort gezegd zijn exploits stukjes software die gebruik maken van bestaande bugs of kwetsbaarheden binnen de gebruikte software op een device met als doel waardevolle informatie buit te maken of schade aan te richten. Aangezien tegenwoordig gebruik gemaakt wordt van uiteenlopende devices, van de welbekende desktop tot aan de smartphone, dienen al deze devices ook beschermd te worden. Daarom wordt er tegenwoordig ook wel gesproken van advanced endpoint protection. Om bescherming te bieden tegen al deze vormen van malware zijn anti virus oplossingen geavanceerder geworden. Daardoor zijn er ook meer onderlinge verschillen te vinden tussen anti virus producten. Hieronder zullen we een korte toelichting geven op een aantal kenmerken ten aanzien van de anti malware oplossingen die wij onze klanten te bieden hebben.

 

Advanced Endpoint Protection

GroupSecure biedt verschillende endpoint protection oplossingen waarbij wij samenwerken met Sophos, Palo Alto Networks en Webroot. De betreffende oplossingen bieden allen een gedegen endpoint bescherming maar er zijn natuurlijk onderlinge verschillen. Welk product het meest geschikt hangt dan ook volledig af van de betreffende organisatie en de bestaande behoeften die uitgesproken worden.

Sophos en Palo Alto Networks bieden een echte totaaloplossing waarbij intensieve communicatie tussen netwerk, de cloud en de endpoints de basis vormt om bedreigingen te stoppen voordat er sprake is van geïnfecteerde endpoints. Het voorkomen van infecties wordt o.a. bewerkstelligd door data over de hele wereld te analyseren waarbij Sophos als één van de eerste vendors, gebruik maakt van een deep learning component (Intercept X) waarmee nieuwe bedreigingen nog eerder gesignaleerd kunnen worden. 

Webroot richt zich meer op echte endpoint protection waarbij zo min mogelijk gebruik gemaakt wordt van resources binnen het systeem. Het is vooral goed in het bieden van bescherming tegen malware maar biedt niet de uitgebreide bescherming tegen alle soorten bedreigingen. Webroot is dan ook een perfecte endpoint protection oplossing die naast bestaande beschermingssoftware van andere leveranciers kan draaien.

Meer weten over onze antivirusoplossingen?
Als Platinum Solution Partner van Sophos, MSP Partner van WebRoot en Silver Partner van Palo Alto Networks kunnen we onafhankelijk adviseren en samen kijken naar de best passende oplossing. Wij praten graag met je verder. 

T 0546 - 746010
E info@groupsecure.nl

 

Onze Antivirus partners

Webroot
Sophos
Contec
Tech Data
Palo Alto Networks