Firewall
Oplossingen - Firewall

Firewall

Tegenwoordig is het geen vraag meer of een goede firewall belangrijk is voor het garanderen van een veilig netwerk. Welke firewall het beste past bij een bepaalde organisatie is daarentegen wel een vraag waar geen éénduidig antwoord op te geven is. Het antwoord op die vraag hangt namelijk volledig samen met de behoeften en kenmerken van een organisatie. GroupSecure kan uiteenlopende firewalls bieden waardoor voor iedere organisatie een passende oplossing gevonden kan worden.

 

Een goede firewall voor iedere organisatie

Een goede firewall is onmisbaar voor een organisatie die voorzien wil zijn van een goed beveiligd netwerk. Het is ook een feit dat er een gevarieerd aanbod bestaat aan leveranciers die allen een eigen gedifferentieerd productaanbod bieden ten aanzien van firewalls. GroupSecure weet waar de verschillen liggen en welke firewall het best aansluit bij de behoeften van de organisatie. Die behoeften zijn o.a. afhankelijk van de bestaande netwerk infrastructuur.

 

Firewall features en finetune mogelijkheden

Voldoet de netwerkbeveiliging nog niet aan de basisvereisten? Bij een dergelijk scenario zal er allereerst een goede edge firewall moeten worden geïmplementeerd. In dat geval is een firewall die veel features biedt, vaak het meest geschikt. In de regel heeft een organisatie die wat betreft de netwerkveiligheid nog niet aan de basisvereisten voldoet, een beperkte IT- afdeling. Daardoor is een firewall die gebruiksvriendelijk is en beschikt over goede features beter geschikt dan een wat complexere firewall die een scala aan finetuneopties biedt waarvan nagenoeg geen gebruik gemaakt wordt.

Het kan ook zo zijn dat het netwerk al voorzien is van een edge firewall waardoor behoefte is aan een goede core firewall. Een dergelijke firewall wordt niet ingezet om bedreigingen van buiten te signaleren maar juist om het interne netwerk veilig te houden. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat bedreigingen van binnen het netwerk ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn werknemers die door gebruik van een besmette usb stick het netwerk van binnenuit infecteren. Ook kan er sprake zijn van een bedreiging die langs de edge firewall is gekomen. In dat laatste geval wordt bij het ontbreken van een core firewall vrij spel gegeven aan de bedreiging die zich inmiddels binnen het netwerk begeeft.

 

Samengestelde firewall oplossing

Naast de twee bovengenoemde basis scenario´s zijn er natuurlijk nog vele andere mogelijkheden. Wat dat betreft liggen voor iedere organisatie de prioriteiten net weer wat anders ten aanzien van de variabelen waaruit een keuze gemaakt kan worden. Als partner van Sophos, Palo Alto Networks en Hillstone Networks is GroupSecure in staat voor iedere organisatie een firewall oplossing te bieden. Dat kan een oplossing zijn waarbij zowel de edge als core firewall afkomstig zijn van dezelfde leverancier maar het kan ook zo zijn dat de edge en core firewall afkomstig zijn van twee verschillende leveranicers.

 

Edge en core firewall

Ben je als organisatie op zoek naar een core firewall die volledig naar eigen wens in te stellen is, dan komen de firewalls van Palo Alto Networks en Hillstone Networks om de hoek kijken. Beide leveranciers bieden zogenoemde ‘’next-gen firewalls’’. Firewalls geleverd door één van deze leveranciers bieden uitgebreide mogelijkheden. Of het nou om Advanced Threat Protection of om Advanced Threat Analytics gaat. Een IT-afdeling die over voldoende mankracht beschikt is in staat de volledige potentie van deze Next-Generation Firewalls te benutten.  

De firewall oplossingen van Sophos worden daarentegen vaak geïmplementeerd als een all-in one firewall die uitermate geschikt is voor de wat minder omvangrijke organisaties. De finetune mogelijkheden zijn minder diepgaand dan bij de firewalls van Palo Alto Networks en Hillstone Networks, maar mede daardoor wel erg gebruiksvriendelijk. Doordat de producten van Sophos zich kenmerken door overzichtelijke en intuïtieve gebruiksinterfaces kan de veiligheid van het netwerk gewaarborgd worden ondanks de beperkte beschikking over IT-personeel binnen de organisatie.

 

Sophos XG Firewall vs Sophos SG UTM

Aangezien wij veel vragen krijgen ten aanzien van de Sophos firewalls, zullen we de Sophos XG Firewall en de Sophos SG UTM vergelijken op het gebied van de belangrijkste overeenkomst en verschillen. 

Allereerst beschikken beide firewalls over een erg gebruiksvriendelijke interface waarbinnen handige features worden geboden waarmee op eenvoudige wijze de configuratie bijgesteld kan worden zonder dat hiervoor complexe handelingen benodigd zijn die veel tijd in beslag nemen.

De XG firewall en SG firewall verschillen uitsluitend op het gebied van de firmware. Afhankelijk van de specifieke behoeften en kenmerken van de organisatie is het beter om voor de Sophos SG UTM (SG firewall) of juist voor de XG firewall te gaan. Hieronder geven we een korte opsomming van de verschillen tussen beide firewalls.

 

SG UTM

Unieke features ten opzichte van XG firewall:

- Multi-node clustering van drie of meer apparaten

- Clustering van draadloze modellen

- Ondersteuning van Site-to-site Red tunnels

- Advanced Web Protection features waarvan ''block page override d.m.v. Wachtwoord en         quotatietijden gebaseerd op categorieën de belangrijkste zijn

- Two-Factor Authentication

- Integratie van Sophos Mobile Control

- Sophos endpoint implementatie en beheer vanuit de UTM

                 

XG Firewall

Unieke features ten opzichte van SG UTM:

- Gesynchroniseerde beveiliging.

- Firewall rules en policies zijn eenvoudiger in te stellen.

- Meer features ten aanzien van zichtbaarheid en inzichtelijkheid ten aanzien van bijv. de grootste    risico  gebruikers binnen het netwerk.

- Verbeterde IPS engine voor maximale performance en security.

- Management & Networking


Optimale service
Onze focus ligt op snel én goed helpen. Onze klanten hebben rechtstreeks contact met onze ICT-specialisten. Bel je voor bijvoorbeeld een change? Dan regelen we dat direct. Firewall als dienst, dat is onze meerwaarde. 

Meer weten?
Als Platinum Solution Partner van Sophos, Technology Partner van Hillstone Networks en Silver Partner van Palo Alto Networks kunnen we onafhankelijk adviseren en samen kijken naar de best passende oplossing. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bel of mail ons en wij praten graag met je verder. 

T 0546 - 746010
E info@groupsecure.nl

 

Onze Firewall partners

Sophos
Hillstone Networks
Contec
Tech Data
Palo Alto Networks