Phishing As A Service
Services - Phishing As A Service

Phishing As A Service

Phishing-aanvallen blijken één van de meest gebruikte en succesvolle aanvalstechnieken waarvan gebruik gemaakt wordt. Bij een phishing-aanval worden e-mails verstuurd die op het eerste oog legitiem lijken maar ten doel hebben malware en/of ransomware te injecteren binnen het netwerk.

Het spreekt voor zich dat de slagingskans van dergelijke aanvallen afhankelijk is van de mate waarin het personeel in staat is een dergelijke phishingmail te herkennen. Toch blijkt uit de praktijk, dat er nog een grote mate van onwetendheid heerst onder medewerkers.

Om de huidige weerbaarheid tegen phishing-aanvallen te testen maar juist ook om deze te verhogen is GroupSecure in staat een Phishing-campagne op te zetten waarbij o.a. phishingmails, zonder de malware of ransomware component, verzonden worden aan de medewerkers van uw organisatie. Na het uitvoeren van de phishing-aanval stellen wij een rapport op waarin inzicht gegeven wordt in de bevindingen t.a.v. de weerbaarheid en eventuele kwetsbaarheden.

Om een meetbaar resultaat te verkrijgen in de toegenomen weerbaarheid tegen phishing-aanvallen is het ook mogelijk een uitgebreidere phishing-campagne uit te laten voeren. Hierbij zullen, binnen een bepaalde termijn, meerdere phishing-aanvallen uitgevoerd worden waarbij de resultaten verwerkt zullen worden in een uitgebreide rapportage.

De PHAAS-service die wij uitvoeren bestaat o.a. uit de volgende onderdelen:

- Overzicht toegepaste phishing technieken en toegestuurde e-mail(s)

- Hoeveel personen geven de afbeeldingen in de e-mail weer (handmatig of automatisch)

- Hoeveel personen klikken een link in de e-mail aan

- Hoeveel personen openen een bijlage

- Vanaf welke e-mail cliënt / device worden deze acties uitgevoerd (mobiele telefoon, laptop, tablet, werkplek)

- Toelichting op in kaart gebrachte data in de vorm van visualisaties gevolgd door een risico beschrijving en advies.

Meer weten over Phishing As A Service?
Nieuwsgierig geworden en wil je graag weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bel of mail ons dan en kom meer te weten over de wijze waarop we de service kunnen uitvoeren of hoe een rapportage voor jouw organisatie eruit zou komen te zien. Heb je een geheel andere vraag? Ook die beantwoorden we uiteraard met alle plezier!

T 0546 - 746010
E info@groupsecure.nl